Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu SAD i primakao se šampionskoj tituli

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je sinoć u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu, i primakao se osvajanju četvrte šampionske titule.

Hamilton je ostvario 62. pobedu u karijeri, devetu u sezoni, a petu na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde.

On je stekao 66 bodova prednosti nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje šampionske titule potrebno mu je da zauzme bar peto mesto u narednoj trci u Meksiku, bez obzira na Fetelov rezultat.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio njegov klupski kolega Kimki Raikonen. Maks Verstapen iz Red Bula je obišao Raikonena u poslednjem krugu i preuzeo treće mesto, ali je zbog toga što je sa sva četiri točka izašao sa staze, kažnjen dodavanjem pet sekundi na rezultat i pao je na četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je vozač Fors Indije Esteban Okon. Bodove su osvojili još Karlos Sainc iz Renoa, Serhio Peres iz Fors Indije, vozač Vilijamsa Felipe Masa i Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju, 29. oktobra, za Veliku nagradu Meksika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.