Rukometaši sa Poljskom, Belorusijom i Rumunijom u kvalifikacijama za EP

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi 2 sa selekcijama Poljske, Belorusije i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.
"Nije laka grupa, svako svakoga može da dobije, ali mogli smo i teže da prodjemo. Moramo da dobijemo sve mečeve kod kuće i probamo da dobijemo Beloruse i Rumune u gostima. Zadovoljan sam i optimista. Očekujem da ćemo se kvalifikovati na šampionat u Hrvatskoj", rekao je reprezentativac Petar Nenadić.
 
Današnjim žrebom u Dubrovniku, 28 reprezentacija rasporedjeno je u sedam grupa, a plasman na šampionat u Hrvatskoj izboriće po dve prvoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija.
 
Prvenstvo Evrope u Hrvatskoj igraće se od 12. do 28. januara 2018. godine, a titulu brani Nemačka koja i pored toga što je šampion nije dobila direktan plasman na takmičenje.
 
Sastavi kvalifikacionih grupa za EP 2018:
 
Grupa 1: Danska, Madjarska, Holandija i Letonija
 
Grupa 2: Poljska, Belorusija, Srbija i Rumunija
 
Grupa 3: Španija, Austrija, BiH i Finska
 
Grupa 4: Island, Makedonija, Češka i Ukrajina
 
Grupa 5: Nemačka, Slovenija, Portugal i Švajcarska
 
Grupa 6: Švedska, Rusija, Crna Gora i Slovačka
 
Grupa 7: Francuska, Norveška, Litvanija i Belgija
 
Autor: Beta/ foto: RSS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".