Rukometni šampion Srbije odustao od Lige šampiona zbog finansija

Rukometaši Vojvodine danas su počeli pripreme za novu sezonu, ali sa drugačijim rasporedom takmičenja od onog koji je važio do nedavno.

Naime, Vojvodina je nenadano odustala od učešća u Ligi šampiona u kojoj je prošle godine, u debitantskoj sezoni, postigla odličan uspeh izborivši direktno učešće ove godine.

Ipak, poblika u Novom Sadu neće ponovo moći da gleda najkvalitetnije rukometne ekipe jer crveno-beli nemaju dovoljno para da se nadmeću u elitnom takmičenju.

- Umesto da zaradi od prodaje tv prava u Ligi šampiona, samo prvak Srbije od cele Evrope ime gubitak i to ga toliko košta da je dovedena u pitanje egzistencija kluba. Uprkos tome, a uz napore upravnog odbora i sluha gradonačelnika Novog Sada, Vojvodina će ipak igrati u Evropi - rekao je predsednik Vojvodine Milan Đukić.

Zbog nedostatka finansija Novosađani će igrati u Kupu EHF, a sezonu počinju 3. septembra mečom u Luksemburgu protiv ekipe Kaejeng.

Vojvodina se povukla i iz Seha lige nakon odluke da se Srbiji oduzme pravo na dva predstavnika u tom regionalnom takmičenju u kom su trebali da igraju crveno-beli i vicešampion Metaloplastika. - To je nestaturatna i samoinicjativna odluka Lige. Dva predstavnika ili nijedan, to je naš stav, uz iste aršine ka svima, bez povlastica za pojedince - rekao je Đukić.

Inače, četvorostruki šampion Srbije danas je počeo sa pripremama, a na prvoj prozivci je bilo skoro 30 igrača.

Vojvodinu su napustili Filip Marjanović (Temišvar), Zoran Nikolić (Konstanca), Mirko Milašević (Vesprem) i Aleksej Rastvorcev. S druge strane, u klub su došli povratnik Vukašin Stojanović (Švajcarska), Vladimir Bojanić (Požega), Živan Pešić (Partizan) i Radovan Ostojić (Metaloplastika), a na probi je još  nekoliko igrača.

"Ništa se nije promenilo u našim ambicijama. Cilj je peta uzastopna titula državnog prvaka, stručni štab ima odrešene ruke da probere najbolje", rekao je direktor kluba Darko Jevtić.

  • igor

    03.08.2016 18:28
    laga
    Nije tacno da nisu hteli u SEHA i LS,nego za njih tamo nema mesta radi slabog rejjtinga srpskog rukometa.
  • ja

    02.08.2016 17:15
    Gradonačelnik
    "sluha gradonačelnika" pa da pukneš od smeha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".