FOTO: Đoković konačno osvojio i Rolan Garos

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoj prvi Rolan Garos pobedivši Endija Mareja rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.
Novak je tako konačno došao do svog jedinog Gren slema koji mu nedostaje u dosadašnjoj karijeri.
 
Najbolji teniser sveta je pobedom u svom četvrtom finalu Rolan Garosa uspeo da osvoji "pehar musketara" i tako, po ko zna koji put, upiše sebe u istoriju ovog belog sporta. Jedini trofej sa najvećih turnira, koji Novak do sada nije uspeo da osvoji, od danas će krasiti vitrine "srpskog D'Artanjana", kome je još preostalo olimpijsko zlato, a priliku za to će imati uskoro u avgustu u Riju.
 
Srpski teniser je osmi u istoriji "belog sporta" koji ima sve četiri Gren slem titule. To su pre njega ostvarili Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Ande Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.
 
Rolan Garos, Australijan Open, Vimbldon, US Open, a samo jedno ime - Novak Đoković.
 
Ovo je 34. međusobni duel dvojice tenisera, a nakon današnje pobede Novak je uvećao prednost, pa sada vodi sa 24-10. Poslednji duel Britanac je dobio u finalu Mastersa u Rimu pre tri nedelje.
 
Tok meča:
 
Na samom startu je Britanac uspeo da oduzme našem teniseru servis i da dođe do brejka, međutim, Novak mu je uzvratio istom merom i izjednačio na 1:1. Ipak, osetila se nervoza u igri najboljeg tenisera sveta, pod velikim pritiskom je još jednom popustio i izgubio svoj servis, a Marej je na svom bio siguran, pa je poveo sa velikih 3:1. U narednom periodu su obojica tenisera bila sigurna na svom servisu, pa je Marej prvi set dobio rezultatom 6:3.
 
Na početku drugog seta druga slika na "Filip Šatrijeu". Novak je uz dosta problema uspeo da osvoji prvi gem svojim servisom, a u narednom je napravio brejk i poveo sa 2:0. U nastavku su obojica bili sigurni, čime je Novak održavao prednost. Đoković je znatno podigao tempo, preuzeo je inicijativu, što mu je bilo dovoljno da drugi set dobije ubedljivo, rezultatom 6:1.
 
Treći deo igre je u potpunosti pripao srpskom teniseru. I Novak i Marej su osvojili prve gemove na svom servisu, a onda je usledila serija Đokovića od dva brejka, odnosno tri uzastopno osvojena gema, čime je poveo sa 4:1. Do kraja seta je prvi reket sveta rutinski odigrao i dobio set rezultatom 6:2.
 
Četvrti set je pripao našem teniseru. Prevazišao je Novak psihološku barijeru, odmah je napravio brejk, a kasnije je bio siguran na svom servisu što mu je donelo prednost od 3:1. Odličnom i strpljivom igrom Đoković je stigao do još jednog brejka, ali je u narednom Britanac uspeo da odgovori Đokoviću i smanji na 5:3. Sačekao je najbilji teniser sveta svoju šansu, te je vojim servisom završio meč rezultatom 6:4.
 
  • G

    06.06.2016 21:49
    Prethodni komentatori su u pravu i ja Boga molim da mladi Đoković što pre uzme državljanstvo druge zemlje i počne da igra pod njihovim bojama, tek tada će Srbija procvetati.
  • Inspektor Višekruna

    06.06.2016 16:44
    @Danijela
    Kada Marejev otac bude na predizbornom skupu vladajuće sstranke u UK, I bio pominjan u vezi sa javnim nabavkama, priznaću da ste u pravu.
  • Inspektor Višekruna

    06.06.2016 16:13
    @Vasa
    Hvala Vaso!
    Upravo sam na to i mislio.
    @Sima Strahota
    A čiji sam ja bot?
    Demokrata ili naprednjaka?
    Porodica Đoković je obe ove opcije podržala, u trenutku kada su bili na vlasti.
    Inače ja sam se iskreno radovao osvojenom turniru, Znači podržavaš i Miškovića da preko Kipra posluje u Srbiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.