Ostapenko trijumfovala na Rolan Garosu

Jelena Ostapenko trijumfovala je na na Rolan Gorasu, pošto je u finalu u tri seta pobedila Simonu Halep 4:6, 6:4, 6:3.
Ovom pobedom Ostapenko je postala prva letonska teniserka koja je osvojila Grend slem u pojedinačnoj konkurenciji.
 
Dvadesetogodišnja igračica nije postala najmlađa teniserka koja je uspela da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, s obzirom da je Monika Seleš to uspela sa samo 16 godina 1990. godine. 
 
Svakako da ovo neumanjuje trijumf Letonke, koja je kao nenostiljka stigla na pariski Grend slem, s obzirom da se nalazi na 47. mestu WTA liste. Kada je reč o Simoni Halep ona je propustila da od ponedeljka postane prva igračica sveta, jer bi je pobeda vinula na sam vrh ženosg tenisa. 
 
Ovako će biti druga, sa 155 bodova manje od Anđelik Kerber, dok je Osrapenko napredovala čak 35 pozicija i na novom poretku teniserki biće 12. na svetu. 
 
Kada je reč o meču, treba reći da je obilovao brejkovima, što nije ništa čudno za ženski tenis. Pored brejkova, viđena je ogromna borba, ali ispostaviće se da je pobedila agresivnija teniserka, s obzirom da je imala čak 54 vinera, u odnosu na svega osam Simone Halep. 
 
Forhendima je potpuno uništila rumunsku teniserku, koja je tokom celog meča bila u podređenom položaju, iako rezultat to i ne pokazuje puno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.