Đoković posle 10 godina nije među četiri najbolja na svetu

Posle nešto više od deset godina, najbolji srpski teniser pao je na peto mesto na ATP listi, a tek će gubiti poziciju jer je okončao sezonu da bi izlečio lakat.
Poslednji put je na petom mestu bio 25. juna 2007. godine, a najveći deo decenijskog boravka u samom vrhu proveo je kao svetski broj jedan ili dva - čak šest i po godina, prenose "Novosti".
 
U tom periodu je osvojio najviše grend slemova - 10 od 12, a sa dve gotovo perfektne sezone - 2011. i 2015. (po tri najveća pehara) nije imao poteškoća da zadrži status prvog ili drugog reketa planete.
 
Pad je krenuo tek u drugoj polovini 2016, a krajem te godine je predao krunu Mareju, koji je i dalje svetski broj jedan. Verovatno ne još zadugo. Pred Rodžers kup koji počinje ovog vikenda, za vratom mu dišu Nadal i Federer. Rafa ima svega 285 bodova manje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.