Juniorke Srbije ubedljvo bolje od Bugarki, sledeća Holandija

Vaterpolo juniorke Srbije ubedljivo su savladale ekipu Bugarske rezultatom 22:5 u osmini finala Evropskog prvenstva koje se održava na zatvorenim bazenima na Spensu.
Posle ravnopravne prve četvrtine, usledila je daleko bolja druga u kojoj su dominirale centri Kaplarević i Sekulić uz precizne Josifović i Novaković. Srbija je prvih osam minuta završila minimalnom prednošću. Bilo je nervoze, propuštenih zicera. U startu 2:0 preko Luke i Novakovićeve ali su se Bugarke vraćale. Posle 3:1 (Kaplarević), punih pet minuta se nije tresla protivnička mreža. 
 
Rival je iskoristio igrača više, smanjio na 3:2 i tako je ostalo do prvog odmora. Dva gola odlične Kaplarević donela su mir u ekipu. Posle sjajne odbrane Petrović upisala se i kapiten Nina Josifović. Sa 6:2 sredinom druge četvrtine lakše se disalo, praktično tok utakmice je dobijao srpske tonove. Milićević je pogodila za 7:2. U finišu je Bugarska postigla treći gol sa igračem više.Na odlično dodavanje Sekulićke, Josifovićka je bila egzekutor za 8:3. Do velikog odmora sa igračem više je smanjila Hristova a potom je posle izborenog isključenja ponovo Sekulićke Novakovićka bila precizna.
 
Potpuno kontrolišući igru Srbija je konstantno lepim akcijama povećavala prednost. Petrović je bila odlična na golu, napad efikasan ukrašenim lepim golovima Avdić, Novaković, Ilić i ponovo efikasne Luke. Ista dominatna priča u poslednjih osam minuta. 
 
Srpske juniorke će večeras od 19:30 časova pokušati da naprave iznenađenje i da protiv Holandije pokušaju da se plasiraju u polufinale. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).