Snima se još jedna serija po knjigama Dž.R.R. Martina

Pisac knjiga "Pesma leda i vatre" prema kojima je snimana serija "Igra prestola", Džordž R.R. Martin kaže da će uskoro biti ekranizovana još jedna njegova serija knjiga.

Reč je o knjigama "Wild Cards", a u toj seriji o superherojima ispisao je čak 22 toma i osmislio na hiljade likova.

Prava na snimanje serije otkupio je Universal Cable Productions.

"Svet u ‘Wild Cards’ izronio je iz našeg sveta 15. septembra 1946. kada je vanzemaljski virus pušten na nebu iznad Menhetna i raširio se Zemljom. Čak 90 odsto zaraženih je umrlo u najgorim mukama, devet se deformisalo u džokere dok je jedan odsto ljudi dobio izuzetne i nepredvidljive moći. Svet više nikad nije bio isti", napisao je Martin u svom blogu. "’Wild Cards’ je serija knjiga, stripova, igara... ali je pre svega univerzum, podjednako veliki, raznolik i uzbudljiv kao Marvelov ili DC (iako nešto mračniji i verovatno realističniji i konzistentniji), sa velikim brojem likova".

Martin (67) kaže da je rad na seriji već počeo, a nada se da će prva od više isprepletenih serija, na male ekrane doći u naredne dve godine.

Trenutno piše nastavak romana "Pesma leda i vatre” – “Vetrovi zime", na kojoj radi toliko dugo, da ga je serija davno nadmašila.

Martin neće lično raditi na "Wild Cards" jer ima ekskluzivni ugovor sa "Igrom prestola", ali će zato njegova urednica Melinda Snodgras biti producentkinja tog projekta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.