VIDEO: Novi "Ratovi zvezda" obaraju rekorde

"Rogue One: Priča iz ratova zvezda" rasprodao je bioskopske sale širom SAD-a i zaradio 155 miliona dolara, što je drugo najbolje otvaranje nekog filma u decembru ikada, drugo najveće ove godine i jedno od najboljih u istoriji kinematografije.
Film je širom sveta proteklog vikenda zaradio 290,5 miliona dolara nakon što se pojavio na gotovo svim važnijim tržištima, osim Kine i Južne Koreje. 
 
Dizni je za četiri milijarde dolara 2012. kupio LucasFilm, tvorca te uspešne filmske franšize. Najnoviji u nizu "Ratova zvezda" pokazao se neodoljiv za publiku i čini se da će tako biti tokom celih praznika. Dizni planira snimanje još nastavaka "Rogue One" i već radi na filmu o ranoj mladosti Hana Sola. 
 
Već prvog dana prikazivanja film je oborio rekord po broju prodatih karata u pretprodaji u SAD-u, zamenivši time dosadašnjeg rekordera, prošlogodišnje "Ratove zvezda: Buđenje sile". Samo taj film je Dizniju prošle godine doneo rekordnih pet milijardi dolara zarade.
 
  • Rogue One

    21.12.2016 12:31
    Opet nisu ni blizu originalu, osecam diznilend i los skript iza svakog coska. Nije ni beda, mozda za pogledati jednom u zivotu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.