"La La Land" favorit za Oskara sa 14 nominacija

Mjuzikl "La La Land" sa rekordnih 14 nominacija i filmovi "Moonlight" (Mesečina) i "Arrival" (Dolazak) favoriti su za Oskara posle saopštenih nominacija.
"La La Land", koji je dobio 14 nominacija koliko i nekada filmovi "Titanik" i "Sve o Evi", ostvarenje je reditelja Dejmijena Šazela (32) u kojem glume i pevaju Ema Stoun i Rajan Gosling.
 
Američka Akademija za film i nauku dodelila je po osam nominacija za ostvarenja "Mesečina" i "Dolazak".
 
Medju nominovanim za najbolji film nalaze se "La La Land", "Moonlight" (Mesečina), "Arrival" (Dolazak), "Manchester by Sea", "Hell or High Wate", "Lion", "Fences", "Hidden Figures" i "Hacksaw Ridge".
 
Najveće iznenadjenje predstavljaju nominacije za Mela Gibsona. Njegova drama o Drugom svetskog ratu "Hacksaw Ridge" nominovana je u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.
 
Kandidati za najbolju mušku ulogu su Kejsi Aflek, Endrju Garfild, Rajan Gosling, Vigo Mortensen i Denzel Vašington.
 
Za najbolju mušku sporednu ulogu će se takmičiti Maheršala Ali, Džef Bridžiz, Majkl Šenon, Lukas Hedžiz i Dev Patel.
 
Kandidatkinje za najbolju žensku ulogu su Izabel Iper u filmu "Elle" (Ona), Rut Nega (Loving), Natali Portman (Jackie), Ema Stoun (La La Land) i Meril Strip za "Florence Foster Jenkins".
 
Posle dve godine kritika, američka Akademija za film i nauku ove godine je nominovala nekoliko filmova u kojima glume afroamerički glumci, kao što je "Fences" sa Denzelom Vašingtonom i Vajolom Dejvis i "Mesečina" sa Maheršalom Alijem i Naomi Heris.
 
Ovogodišnju, 89. ceremoniju dodele Oskara, 26. februara u pozorištu Dolbi u Los Andjeles, prenosiće američka televizijska mreža Ej Bi Si (ABC) a domaćin svečanosti će biti glumac Džimi Kimel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.