Počelo snimanje filma i serije o Gotovini

U Hrvatskoj je danas počelo snimanje igranog filma i televizijske serije o hrvatskom generalu Anti Gotovini, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine nad srpskim civilima tokom i nakon akcije Oluja 1995. godine.
Film i serija pod nazivom "General", prikazivaće Gotovinin životni put, a za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) režira je Antun Vrdoljak, u produkciji Kiklop filma.
 
Prve scene snimljene su u Svetom Roku, naselju pored Lovinca, a na snimanju se okupila većina glavnih glumaca, uključujući i Gorana Višnjića, potvrdili su agenciji Beta u službi za informisanje HRT.
 
Glavna uloga, uloga generala Gotovine, pripala je Višnjiću, koji se proslavio u američkoj televizijskoj seriji "I-Ar" (ER). U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.
 
Film i serija će biti snimani na različitim mestima, medju ostalim u Kninu, Velebitu, Zadru, Obrovcu, Splitu, Erdutu, Zagrebu, Livnu , kao i na lokacijama u Francuskoj.
 
Projekat je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general". HRT je za telelvizijsku seriju ugovorio 9,6 miliona kuna, a početak prikazivanja predvidjen je u 2018.
  • Kosan

    22.02.2017 05:06
    srpsko hrvatski
    Koliko li je samo filmova i tv serija snimljeno o komunistickim ubicama i pljackasima. Na srecu Hrvata vise ne zive sa Srbijim u zajednickoj drzavi pa mogu da reklamiraju svoje heroje ali i to ce ubrzo da se promeni jer Srbija hrli da im se pridruzi u EU. Mozda bi Srbija mogla da snimi film i tv seriju o heroju vojvodi Seselju takodje pobedniku Haskog tribunala.
  • Lale

    21.02.2017 09:43
    A hrvatski glumci odmah svi poleteli da snime film o Gotovini, ratnom zločincu i kriminalcu, pada mi u oči lista glumaca, svi koje naši reditelji na čelu sa Draganom Bjelogrlićem godinama angažuju u našim filmovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.