Odobreno emitovanje filma "Lepotica i zver" u Rusiji

Rusko ministarstvo kulture odobrilo je emitovanje novog Diznijevog filma "Lepotica i zver" u bioskopima širom zemlje, uprkos primedbi da film prikazuje homoseksualne likove i sadrži elemente seksualne propagande.
Kako navodi AP, zvaničnici su odobrili prikazivanje filma, uz napomenu da nije prikladan za gledaoce mlađe od 16 godina. Odluka je doneta nekoliko dana nakon što je ruski političar Vladimir Medinski uputio pismo ministru kulture u kojem je obrazložio da film ne sme da se prikazuje u ruskim bioskopima ukoliko se utvrde "elementi seksualne propagande". 
 
Medinski je u pismu, čiji su sadržaj objavile "Ria Novosti", protestovao zbog "otvorene i besramne propagande greha i seksualne perverzije pod maskom bajke"
 
Film iz Diznijeve produkcije, koji je igrana verzija animiranog crtaća iz 1991. godine, ne preporučuje se deci bez nadzora roditelja. 
 
Jedan od glavnih negativnih likova u filmu doživljava "homoseksualni momenat", primetili su nadležni. Inače, Rusija je 2013. godine usvojila zakon kojim se zabranjuje širenje homoseksualne propagande među maloletnicima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.