Kultne uloge koje su poznati glumci odbili

Malo stvari može da spasi ili upropasti film kao dobar ili loš kasting.
Takođe, malo je velikih glumaca današnjice koje šira javnost ne povezuje sa jednom legendarnom ulogom, koja ih je vinula u zvijezde i postala obeležje njihove karijere i njih samih. 
 
Ali, šta bi bilo da su te uloge otišle drugim glumcima? Da li možemo da predvidimo kako bi tekle karijere danas proslavljenih ili da li bi neki od najpopularnijih filmova bili podjednako uspešni? Verovatno ne.
 
Vil Smit kao Neo u "Matriksu"
 
Kijanu Rivs je bio zvezda i pre "Matriksa", ali ga je jedan od najvećih naučno-fantastičnih filmova svih vremena učinio ikonom ovog žanra. Međutim, ta titula mu je umalo izmakla zbog Vila Smita, kojem je najpre ponuđena uloga Nea. Smit je ponudu odbio, jer nije video perspektivu u tom projektu, verujući da će "Matriks" biti teško prodati studijima. 
 
Al Paćino u "Zgodnoj ženi"
 
Pomalo neverovatno za današnje uslove, ali jedan od najvećih problema snimanja "Zgodne žene" bio je izbor glumaca, dobrim delom zato što su mnogi kandidati odbijali uloge zbog "škakljivosti" radnje. Za glavnu mušku ulogu su razmatrani Kristofer Riv, Danijel Dej Luis i Denzel Vošington, dok je Al Paćino čak odrađivao i probe, pre nego što je odlučio da ipak odbije ulogu i na kraju je preda Ričardu Giru. 
 
Džon Travolta kao Forest Gamp
 
Ovo je možda trenutak kada Zemlja na trenutak zastane, jer teško je zamisliti bilo koga u ulozi Foresta Gampa osim Toma Henksa. Ipak, glavna uloga je umalo pripala Džonu Travolti, koji je nakon što je film snimljen, priznao da je napravio veliku grešku. Njemu je prvobitno ponuđena uloga Foresta Gampa, ali ju je odbio. Tom Henks je tom ulogom došao do svog "Oskara", pobedivši i Bila Marija i Čevija Čejsa, koji su, kažu, takođe bili opcije. Iste te godine Travolta se vratio na filmski plesni podijum kao Vinsent Vega i zaplesao sa Umom Turman u "Pulp Fiction-u", pa bi bilo zaista previše da je i Foresta uzeo sebi.
 
Šon Koneri kao Gandalf
 
Šon Koneri, Patrik Stjuart ili Ian Mekelen - ko bi bio najbolji Gandalf? Praktično je nemoguće reći, jer sva trojica deluju savršeni za tu ulogu. Gandalfa su odbili i Koneri i Stjuart pa je Piter Džekson štap predao Mekelenu. Suvišno je reći da je Mekelen svoju ulogu u "Gospodaru prstenova" odigrao maestralno.
 
Leonardo Dikaprio kao Anakin Skajvoker
 
Gotovo svaki talentovani mladi glumac iz Holivuda je u nekom trenutku svoje karijere dovođen u vezu sa nekom od uloga u franšizi "Ratova zvezda". Jedno od najzanimljivijih imena na toj listi je svakako Leonardo Dikaprio, kojem je na prelazu milenijuma nuđena uloga Anakina Skajvokera. Leo je to ipak odbio i otišao da snima "Plažu", a sablju je preuzeo Hejden Kristensen, koji će nastaviti njome da vitla i u narednim izdanjima.
  • Smartass

    28.06.2017 11:36
    Kako ce to Hejden da nastavi da mlatara sabljom u narednim izdanjima? Autor teksta zna neshto shto niko drugi ne, ili je chlanak pronadjen na netu josh pre izlaska Epizoda 2 i 3, pa preveden na brzinu i bachen na 021?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.