Žena nova zvezda kultne serije "Doctor Who"

Britanska glumica Džodi Vitaker biće prva žena u ulozi glavnog lika u kultnoj naučno fantastičnoj seriji BBC-ja "Doctor Who".

Tridesetpetogodišnja glumica, najpoznatija po ulozi majke ubijenog dečaka u detektivskoj drami "Broadchurch" zameniće škotskog glumca Pitera Kapaldija koji je interpretirao taj lik od 2013, i prvi put će se pojaviti u toj ulozi u specijalnoj novogodišnjoj epizodi 2017, naveo je BBC.

Serija "Doctor Who", kreirana 1963. drži rekord po dugovečnosti u kategoriji serija naučne fantastike, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Serija govori o avanturama glavne ličnosti poznate samo kao Doktor, vanzemaljca iz rase Gospodara vremena, koja se kreće vremenskom mašinom koja liči na staru telefonsku govornicu.

Džodi Vitaker biće 13. osoba koja intepretira ulogu doktora. Centralna ličnost može da putuje kroz svemir i vreme i može da prelazi u nova tela.

Serija je proslavila 50. rođendan pre četiri godine kada je simultano u gotovo 100 zemalja emitovana specijalna epizoda tim povodom.

  • Dildowood

    16.07.2017 23:07
    Sta je sledece, Kim Kardasijan kao James Bond?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.