Džejn Fondi i Robertu Redfordu počasni Zlatni lavovi

Američki glumci Džejn Fonda i Robert Redford doputovali su u Veneciju gde će im večeras biti svečano uručeni Zlatni lavovi za životno delo ovogodišnjeg, 74. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra).
Na festivalu je danas van konkurencije za Zlatnog lava i kao omaž američkim glumcima prikazan film "Our souls at Night" reditelja Riteša Batre u kojima su njih dvoje u glavnim ulogama, javila je agencija AP.
 
Organizatori Mostre su ranije naveli da je Džejn Fonda (79) zaslužna za "intezivnu strast na filmskom platnu", kao i za nezavisnost od bilo kakvog oblika konformizma, dok je Redford (80) pored glume i režije zaslužan i za osnivanje festivala nezavisnog filma Sandensa koji je otkrio sada svetski poznate reditelje, kao što su Kvetin Tarantino, Pol Tomas Anderson i Daren Aronofski.
 
Ovogodišnju Mostru je 30. avgusta otvorilo ostvaranje "Downsizing", američkog reditelja Aleksandera Pejna. U konkurenciji za Zlatnog lava koji će biti uručen poslednjeg dana festivala, 9. septembra, takmiči se 21 film. 
 
Mostra je pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.
  • mali hrčki

    05.09.2017 17:08
    Super ispeglana bakica i jedan normalan muškarac koji vedro nosi svoje lice sa borama. Glasam za ovo drugo. Interesantniji je mnogo. Ceo njegov život "na ogledalu lica".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.