Kolin Trevorov neće režirati devetu epizodu Ratova zvezda

Američki reditelj Kolin Trevorov je otpušten zbog kreativnih razlika i neće režirati devetu epizodu filmskog serijala "Zvezdani ratovi", saopštila je produkcijska kuća Lukasfilm.
Mediji koji se bave ffilmskom industrijom su više meseci spekulisali o odlasku Trevorova zbog lošeg prijema njegovog prethodnog filma, "The Book of Henry", kod kritike i publike.
 
"Lukasfilm i Kolin Trevorov su se razišli uz obostranu saglasnost. Kolin je bio odličan saradnik kroz ceo proces priprema ali smo došli do zaključka da se naše vizije projekta razlikuju. Želimo mu sve najbolje a uskoro ćemo izneti više informacija o filmu", navodi se u saopštenju Lukasfilma.
 
Otpuštanje Trevorova je iznenadilo mnoge, budući da se on spada među viđenije režisere nakon ogromnog komercijalnog uspeha "Sveta iz doba Jure" iz 2015.
 
Prema navodima časopisa Holivud riporter, do razmimoilaženja je došlo zbog "problema sa scenariom", pri čemu je od Trevorova više puta traženo da scenario menja. 
 
Taj nedeljnik je došao do saznanja da su odnosi Trevorova i predsednice Lukasfilma Ketlin Kenedi postali "nemogući" iako je Kenedi želela da izbegne odlazak još jednog režisera, nakon što su u junu otišli Fil Lord i Kris Miler. Saradnja sa njima je prekinuta pre početka snimanja dugo očekivanog spin-ofa posvećenom Hanu Solou, a zamenio ih je holivudski veteran Ron Hauard.
 
Režiser "Fantastične četvorke" Džoš Trenk je otpušten 2015. dok je na stolu bio projekat filma o lovcu na ucenjene glave Bobi Fetu, zbog velikih pritisaka vezanih za finansijsku težinu sage. Taj projekat je, kako izgleda, odložen na neodređeno vreme.
 
Film o Hanu Solou će se u bioskopima pojaviti 25. maja sledeće godine a "Zvezdani ratovi: Epizoda IX" je planirana za 2019. Naredni film iz serijala, "Zvezdani ratovi: Poslednji džedaj", izaći će 15. decembra. To je ujedno i poslednji film Keri Fišer koja je preminula u decembru prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.