"Blade Runner 2049" izneverio očekivanja kada je u pitanju zarada

Dugoočekivani SF film "Blade Runner 2049" nije ispunio očekivanja kada je u pitanju zarada tokom prvog vikenda prikazivanja u 4058 bioskopa Severne Amerike.
"Blade Runner 2049" izneverio očekivanja kada je u pitanju zarada
Foto: 021.rs
Zaradio je "samo" 31,4 miliona dolara, iako su upućeni očekivali između 45 i 50 miliona. U petak je film zaradio skromnih 12,7 miliona dolara. U subotu se u blagajne slilo 11 odsto manje novca ili 11,4 miliona dolara, a u nedelju samo 7,4 miliona.
 
Medijski analitičari smatraju da su ključni razlozi neispunjenih očekivanja trajanje filma, čak 163 minuta, što ograničava broj projekcija u jednom danu, a i interes mlađe populacije mnogo je manji nego što se očekivalo.
 
"Naodaniji fanovi "Blade Runnera" stariji su od 25 i većinom muškarci. Međutim, dužina filma i manji interes među ženskim gledaocima uticao je na to da je gledanost tokom prvog vikenda prikazivanja bila mnogo manja od očekivane", tvrdi Pol Dergarabedian, viši medijski analitičar u comScoreu.
 
Prema podacima PostTracka, 50 odsto gledalaca činili su muškarci stariji od 25 godina i 27 odsto žena istih godina. Za film je bilo zainteresovano 15 odsto muških filmofila mlađih od 25 i osam odsto žena istih godina.
 
Muškarci su mu dali ocenu A+, a žene B+. 
  • Filmofil

    13.10.2017 08:50
    This film is garbage .
    http://www.imdb.com/title/tt1856101/reviews?filter=hate
  • abra_ka_dzabra

    12.10.2017 15:10
    Izuzetno glup film bez smisla. Ne nasedajte na trejlere i preporuke - nema smisla, nema drame, karakteri dvodimenzionalni, gluma neubedljiva - bolje prosetati dva sata nego ovde gubiti zivot. U odnosu na originalni film dno dna.
  • DJura

    11.10.2017 15:37
    Evo još jedna preporuka, film je 9/10.
    Minus dobija na zbrzanu muziku i blentavu glumu Rajana Goslinga, sve ostalo desetka.
    Ako Deakins ne dobije Oskara za ovaj film, nek se Akademija nosi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.

"Openhajmer" osvojio sedam BAFTA nagrada

Tročasovni ep o izradi atomske bombe tokom Drugog svetskog rata "Openhajmer" osvojio je danas na dodeli filmskih nagrada BAFTA ukupno sedam priznanja, javlja Rojters.