Na IMDb najveće ocene imaju filmovi sa Zapada

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini na internet stranici IMDB, pa su i najveće ocene posetilaca pripale filmovima iz tog dela sveta.
Tako je "Dankirk", reditelja Kristofera Nolana o savezničkim snagama na obali Engleskog kanala u Drugom svetskom ratu - u samom vrhu.
 
Tu je i nastavak kultnog filma "Blejd raner" Ridlija Skota, koji je sada režirao Denis Vilenev. Specijalni efekti jako su doprineli popularnosti filma.
 
Malo iznenađenje predstavlja visoka ocena animiranog filma "Koko" Lija Ankrika. To je muzička priča sa meksičkom tematikom.
 
Naravno da je i "Posljednji Džedaj" iz serijala "Ratovi zvezda" među najbolje plasiranim filmovima po ocenama na IMDB.
 
Filmski kritičari upozoravaju na izostanak umetničkog, odnosno autorskog filma iz kruga visoko ocenjenih ostvarenja na IMDB, kao i filmova van zapadanog filmskog prostora.
 
To se objašnjava nastavkom tretiranja filma kao "zabavne robe" i igranjem moćnih distributera na, uglavnom, lake teme koje opuštaju gledaoce ili veličaju zapadni, odnosno američki način života, što je već nekoliko decenija globalni trend - navode filmski portali.
  • Beba

    29.12.2017 12:08
    Ohol čovek je prepotentan čovek, pun sebe, smatra da sve najbolje zna, i da sve najbolje ume da uradi. Oholost predstavlja precenjivanje svojih mogućnosti i stvaranje osjećaja nadmoćnosti u odnosu na druge osobe.

    izvor: wikipedia
  • Sergio leone

    29.12.2017 10:19
    @pera
    ne morate svi do jednog. Ali bilo bi pozeljno da jedan deo vas ipak ode dalje od Marvelovog djubreta, komedija sa prdenjem i povracanjem i ''akcionih'' filmova bez logicne price....
    Nadam se da si uzivao u '' Killing Gunther''.
    Ja cu radije gledati dvadeseti put ''Shawshank Redemption'' nego bilo sta sa te Imdb liste.
  • ha

    28.12.2017 16:11
    Pa to je zapadni sajt. Verovatno na istocnim sajtovima dominiraju istocni filmovi. Potpuno je logicno da ljudi vecinski vole kulturoloski bliske stvari, cak i oni koji imaju veliki interes i radoznalost za druge kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.