"Three Billboards", "Big Little Lies" i zvezde u crnom dominirali dodelom Zlatnih globusa

Na sinoćnoj dodeli prestižne nagrade Zlatni globus dominirali su drama "Three Billboards" i hit serija "Big Little Lies".
Dodelu su obeležile žene koje su u znak protesta zbog seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji nosile crne haljine, dok su muškarci nosili značke kampanje "Time's up", posvećene žrtvama seksualnog uznemiravanja i iskorištavanja.
 
Nagradu za najbolju glumicu dobila je Serše Ronan za ulogu u filmu "Lady Bird". Nikol Kidman je za ulogu u seriji "Big Little Lies" osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u seriji, dok je Rejčel Broznahan za ulogu u "The Marvelous Mrs. Maisel" osvojila nagradu za najbolju glumicu u TV seriji.
 
Juan Mekgregor osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu, Aziz Ansari je za ulogu u "Master of None" proglašen najboljim TV glumcem u kategoriji mjuzikla ili komedije.
 
Elizabet Mos je za ulogu u filmu "The Handmaid’s Tale" dobila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj TV seriji, dok je Sterling K. Braun za ulogu u "This Is Us" dobio nagradu za najboljeg glumca u dramskoj TV seriji.
 
"The Handmaid’s Tale" je proglašen najboljom TV serijom, "The Marvelous Mrs. Maisel" najboljom TV serijom u kategoriji komedije, a najbolji film je "Lady Bird".
 
"Three Billboards Outside Ebbing" osvojio je nagradu za najbolji scenario, a Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Giljerma del Tora za ostvarenje "The Shape of Water". "Big Little Lies" dobila je Zlatni globus za najbolju seriju ili TV film.
 
"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" osvojio je nagradu za najbolji dramski film. Franses Mekdormand proglašena je najboljom dramskom glumicom, a Geri Oldman najboljim dramskim glumcem.
 
Sem Rokvel proglašen je najboljim sporednim glumcem u filmu, Alison Dženi je za ulogu u filmu "I, Tonya" proglašena najboljom sporednom glumicom u dramskom filmu, dok je Lora Dern za ulogu u seriji "Big Little Lies" nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu u seriji, kratkoj seriji ili TV filmu.
 
Dodelom nagrada dominirala je crna boja, a brojne zvezde koje nisu doživele nikakav oblik seksualnog zlostavljanja su, u znak podrške onima koji jesu, takođe nosile crnu odeću.
 
Jedan od najsnažnijih govora večeri bio je govor Opre Vinfri, koja je podržala slobodu medija i žene koje su progovorile o zlostavljanju.
 
Dodela Zlatnog globusa je prva velika ceremonija nakon što je Holivud pogodio skandal o seksualnom uznemiravanju.
  • kimi

    08.01.2018 22:31
    Ako pristanjes na sex zbog uloge, i setis se posle 20g i jos jedno 10-20puta toliko miliona dolara u banci , da kukas , onda si jos veca budala nego onaj dan kada si pristala na taj sex.
  • Zoran

    08.01.2018 09:20
    "Big Little Lies" je odlicna serija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.