Japanci mogu da biraju da li će "The Last Jedi" gledati iz perspektive svetle ili tamne strane

Fanovi Star Warsa u Japanu imaju priliku da uživaju u 4DX verziji poslednjeg nastavka ovog filma "The Last Jedi" i to na način da izaberu da li će film gledati iz perspektive svetle strane sile ili tamne.
Kako prenosi "Hollywood Reporter", koristeći dostupnu 4DX tehnologiju, japanski bioskopi daju svojim gledaocima mogućnost da odluče da li žele da gledaju "The Last Jedi" iz perspektive Rebela ili New Ordera.
 
Zvukovi svetlosnih mačeva, kako javljaju, razlikuju se u zavisnosti od toga da li su izabrali svetlu ili tamnu stranu, a isto tako se razlikuju scene enterijera pobunjeničkih i imperijalnih brodova po tome na koji način će sama dvorana stvoriti atmosferu specijalnim efektima.
 
4DX je tehnologija koja je sve zastupljenija u svetskim bioskopima, a njen vlasnik je južnokorejska kompanija CJ 4DPLEX. Japan je prvi počeo da uvodi 4DX u svoje bioskope i trenutno su jedna od zemalja s najviše 4DX bioskopa. 
 
U Japanu je "The Last Jedi" dosad zaradio 59 miliona dolara, što je tek delić ukupne svetske zarade od 1,3 milijarde dolara. Za pretpostaviti je da će ova nova 4DX ponuda predstavljena gledaocima, Dizniju doneti dodatnu zaradu. 
 
Ukoliko se ta pretpostavka pokaže tačnom, moguće je da će uskoro slično iskustvo moći da se doživi i u evropskim bioskopima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.