Loši holivudski filmovi koji su zaradili milijardu dolara

Do sada je samo 33 filmova u Holivudu uspelo da premaši zaradu od milijardu dolara.
Prvi je "Avatar", koji je zaradio 2,7 milijarde dolara, na drugom mestu je "Titanik" s 2,1 milijarde, a na trećem "Ratovi zvezda: Buđenje sile" s dve milijarde. 
 
Iako su ova četiri filma s liste milijardera privukla publiku u bioskope, kritičari su ih "dočekali na nož".
 
Transformersi: Tamna strana Meseca (2011)
 
Zarada: 1.123.794.079 dolara
 
Treći film iz franšize "Transformersi" prvi je prešao milijardu dolara. Publika očigledno voli spektakle Majkla Beja, ali kritičari nisu bili oduševljeni.
 
Na sajtu Rotten Tomatoes film ima mizernih 35 odsto.
 
"Ovaj film aktivno je od sveta napravio gore mesto za život. Siguran sam da Bej veruje da je to njegovo remek-delo. U pravu je. Sačuvaj nas, Bože", pisalo je u kritici Dedspina. Britanski Gardijan pisao je da "definitivno postoje delovi tog filma koji... pa, nisu toliko glupi", dok je kritičar Njujork posta istakao da je "čudesno preživeo gledanje filma sa strašnom glavoboljom i laganom mučninom; drugi možda nisu imali toliko sreće".
 
Transformersi: Godina istrebljenja (2014)
 
Zarada: 1.104.054.072 dolara
 
Četvrti "Transformersi" ponovo su bili hit u bioskopima, ali se kritičari već više nisu ustručavali od pisanja brutalnih tekstova. Film je tako zaradio nominacije za najgori film, najgoru režiju i najgoreg sporednog glumca na Zlatnoj malini.
 
"Filmovi uglavnom pokušavaju da zaokruže priču do kraja; ovaj se raspada. Ako je to Bejeva namera, filmovi su stvarno došli do godine istrebljenja", pisao je Tajm.
 
Boston Gloub imao je slične primedbe: "Morate Beju da priznate jednu stvar: ima neverovatnu sposobnost da spusti talenat s A liste na svoj nivo."
 
Ipak, možda najbrutalniji bio je Ju-Es vikli. "Ova mlaka izvedba zapravo je poboljšanje u odnosu na smešni treći nastavak 'Tamna strana Meseca'. Ali, to je kao da kažeš da je grip bolji od upale pluća. U svakom slučaju, potrebno ti je nešto jako protiv bolova", pisalo je u kritici.
 
Ratovi zvezda: Epizoda I - Fantomska pretnja (1999)
 
Zarada: 1.027.044.677 dolara
 
Nakon 15 godina čekanja, fanovi "Ratova zvezda" pohrlili su u bioskope kako bi pogledali "Fantomsku pretnju", ali nisu bili oduševljeni. U ustima je ostao gorak ukus, baš kao i kod kritičara.
 
"Bezdušan film, bez strasti, čiji je jedino stvarno dejstvo bilo zamagljivanje srećnih uspomena na tri originala", napisao je kritičar Gardijana.
 
Boks ofis magazin napisao je da je Fantomska pretnja "u najboljem i najgorem slučaju prosečan film, dosadna avantura uništena anemičnom političkom teatralnošću i zastarelim umetničkim ukusom autora".
 
Alisa u Zemlji čuda (2010)
 
Zarada: 1.025.467.110 dolara
 
Film Tima Bartona publika je dugo iščekivala. I dok su mnogi verovali da će to biti još jedna uspešna saradnja između poznatog režisera i Džonija Depa, ispostavilo se da nije baš tako. Zaradili su mnogo, a kritičari su bili izgubljeni baš poput Alise.
 
"Možda je vreme da Barton i Dep razmisle o tome da počnu da viđaju druge ljude", napisao je Njujork obzerver, a AP je zaključio da postoje neke dobre stvari u filmu, ali da se radi o 'skoro Alisi', baš kao što je rekla gusenica".
 
"Neodlučnost prati svaki kadar. Rezultat je grozničavi spektakl, koji je do kraja iscrpeo svoju inspiraciju. Dom za napuštene ideje", pisalo je u Mineapolis star tribjunu.
  • Koji?!

    15.05.2018 09:21
    Pa svi. Nije bio dobar holivudski film već preko 20 godina, sve sama komercijala...
  • /

    13.05.2018 10:54
    /
    ta fantomska pretnja je naspram ovog zadnjeg dzedija remek delo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.