"Senke nad Balkanom" najbolja serija prošle sezone

Televizijska serija "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića osvojila je sedam nagrada "Zlatna antena" od 12 kategorija osmog Festivala domaćih igranih serija - FEDIS, saopštili su organizatori.
"Senke nad Balkanom" dobile su "Zlatnu antenu" za najbolju i najgledaniju seriju, najbolju režiju, kostim, fotografiju i muziku, a glumica Milica Gojković dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu.
 
Glumac Marko Janketić dobio je nagradu "Ljubiša Samardžić" za najbolju glavnu mušku ulogu ostvarenu u seriji "Ubice mog oca 2", Anita Mančić za najbolju glavnu žensku ulogu u seriji "Psi laju vetar nosi", za koju je nagrađen i montažer "Stevan Marić".
 
Milan Marić dobitnik je "Zlatne antene" za najbolju mušku epizodnu ulogu mladog Vukana u seriji "Nemanjići", a Nataša Drakulić za scenario "Ubice mog oca 2".
 
Jana Milić i Zoran Pajić proglašeni su za najpopularniji glumački par, a "Konak kod Hilmije" je najpopularnija serija iz regiona.
 
Glumici Miri Banjac dodeljena je "Zlatna antena" za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji.
  • Milica

    13.10.2018 14:19
    O ukusima ne vredi, ali ako je ovo najbolje sta da kazemo za ostalo? Prostakluk, brutalnost, sex u najruznijem obliku, primitivizam...sta je tu lepo? Nacin na koji je, u sustini, dobra prica ispricana potpuno neprimeren.
  • JS

    11.10.2018 21:58
    Ne
    Serija ima dobru pricu, kvalitetnu scenu, pristojne glumce ali je previse brutalna za termin u 20h..
  • Limanac

    11.10.2018 09:35
    Pa realno, "Senke" su uz "Ubice mog oca" jedina ozbiljna serija. Ostalo su razna Mirjam patetične pričice za babe i seljačenja Radoša Bajića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.