Igi Pop sa 69 godina na evropskoj turneji

Američki muzički veteran Igi Pop evropsku promotivnu turneju novog albuma "Post Pop Depression" počinje večeras u Parizu nastupom na TV "Kanalu +" koji će snimak njegovog nastupa emitovati tek 1. juna.
Posle tog nastupa nazvanog "The Last Nightclubbing in Paris", muzičar koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, posle čega se 15. maja vraća u Pariz.
 
Igi Pop će izvesti pesme s novog albuma, izdatog u martu, i hitove sa starijih albuma "Nightclubbing", "China Girl", "Lust for Life" i "The Passenger", koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem, koji je umro 10. januara.
 
Bivši frontmen rok-grupe "Studžiz" glavni je lik u dokumentarnom filmu "Gimme Danger" reditelja Džima Džarmuša koji će polovinom maja biti prikazan na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. 
 
Igi Pop ima ograničen komercijalni uspeh, a smatra se jednim od najvažnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju "kumom panka", a važi za jednog od najdinamičnijih rok izvođača na sceni.
 
Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu - 1991. i 2008. godine i jednom u Novom Sadu na Egzitu 2004.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika