Večeras finale Evrovizije, Srbija nastupa 15.

Finale 61. takmičenja za "Pesmu Evrovizije" biće održano večeras u Gloub areni u Stokholmu, a za najbolju pesmu Evrope nadmetaće se predstavnici 26 zemalja.

Srpska predstavnica Sanja Vučić nastupiće sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Đurić i Ivom Pletikosić, pod rednim brojem 15. One će izvesti pesmu Ivane Peters "Goodbye", a scenski nastup biće dopunjen plesom baletskog igrača Miloša Isailovića.

Finale će otvoriti predstavnica Belgije Laura Tesoro sa pesmom "What's The Pressure", a slede takmičari iz Češke, Holandije, Azerbejdžana, Mađarske, Italije, Izraela, Bugarske, Švedske, Nemačke, Francuske, Poljske, Australije, Kipra, Litvanije, Hrvatske. Slede predstavnici Rusije, Španije, Letonije, Ukrajine, Malte, Gruzije, Austrije, Velike Britanije i Jermenije.

Najbolju pesmu odabraće stručni žiri i publika iz 43 zemlje učesnice ovogodišnjeg "Evrosonga".

Na kladionicama najveće šanse se i dalje daju ruskom pevaču Sergeju Lazarevom koji izvodi numeru "You Are The Only One", a odlično se kotira i Ukrajinka Džamala koja se plasirala u finale sa pesmom "1944".






 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".