Erik Klepton izdao novi album

Britanski rok muzičar Erik Klepton izdao je novi album "I Still Do" u kojem ima pesama sa akustičnom i električnom gitarom.

Klepton (71) je izjavio da je snimanje 23. studijskog albuma bilo bolno iskustvo za njega jer je snimao pesme i svirao instrumente sa ekcemom koji je takođe imao pre 40 godina kada je snimao jedan od svojih prvih albuma.

Muzičar je rekao da neće putovati i održati turneju rekaviši da je to iza njega.

Klepton je dodao da je imao podršku svoje tri ćerke koje su priznale da nisu toliko zainteresovane za očevu muziku jer su obožavateljke mladog pop pevača Džastina Bibera.

Legendarni umetnik je jedini muzičar koji je tri puta primljen u Rokenrol kuću slavnih. Muzički kritičari i publika smatraju ga jednim od najvećih gitarista svih vremena. Klepton je rangiran kao drugi na Roling stounovoj listi najvećih gitarista svih vremena i kao 53. na njihovoj listi 100 najvećih umetnika svih vremena.

Mada se Kleptonov muzički stil vremenom menjao, uvek je zadržao deo bluz-korena. Klepton je bio i inovator u nekim od faza svoje karijere, kao što je bluz-rok faza s Bluzbrejkersima Džona Mejola i Jardberdsima ili psihodelični rok s grupom Krim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".