Bjork objavila prvi virtuelni album na svetu

Islandska umetnica Bjork objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu "Vive" i ponudila publici jedinstven doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje "Bjork Digital".

Turneju je započela proteklog vikenda na "Vivid" festivalu u Sidneju, a ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti.

Predstavljeni VR doživljaji u vezi su sa muzičkim numerama sa osmog studijskog albuma Bjork - "Vulnicura" i omogućeni na HTC-ovoj platformi za virtuelnu realnost "Vive".

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup Bjork u ulozi di-džeja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup "VR Album Exhibition-u" u večernjim satima. Po ulasku na virtuelnu postavku, gosti su dočekivani u prostoriji sa mnogobrojnim HTC "Vive" kacigama, uz pomoć kojih su zatim mogli da uživaju u virtuelnom doživljaju albuma "Vulnicura".
"Bjork Digital" je VR sadržaj sa utkanim doživljajem, koji odlikuju vizuelne kreacije nastale u saradnji Bjork sa slavnim režiserima među kojima su Endrju Hunag, Džesi Kanda, Voren Dupre i Nik Tornton Džons.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".