Festival u čast Džonija Keša

U američkoj saveznoj državi Arkanzas na jesen će biti održan prvi festival u čast slavnog kantri muzičara Džonija Keša, u gradiću gde je muzičar kao mladić radio na poljima pamuka.
Lokalni mediji preneli su da će festival, od 19. do 21. oktobra, biti održan u gradiću Dajes u blizini obnovljene Kešove kuće u kojoj je živeo kao dečak. Gradić se nalazi oko 50 kilometara severno of Memfisa u Tenesiju. Na koncert će doći Kešova starija ćerka Rozen Keš i Kris Kristoferson.
 
Smatra se da je Džoni Keš (1932-2003) jedan od najuticajnijih muzičara 20. veka. Iako je najpoznatiji kao kantri pevač, uticao je na mnoge druge muzičke žanrove, kao što su rokenrol, bluz i folk.
 
Zbog žanrovske svestranosti, uvršten je i u Kuću slavnih rokenrola i Kuću slavnih kantri muzike.
 
Njegove najpoznatije pesme su "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring on Fire" i "Man in Black".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika