Italija favorit Eurosonga 2017, Srbija najbolje kotirana u regionu

Dok ljubitelji takmičenja za najbolju pjesmu Evrope s nestrpljenjem očekuju 9. maj i početak 62. izdanja Eurosonga u Kijevu u Ukrajini, kladionice najveće šanse za pobedu daju Italijanu Frančesku Gabaniju.

Upravo je Gabani juče objavio evrovizijsku verziju pesme "Occidentali's Karma" s kojom će ove godine predstavljati svoju zemlju nakon februarske pobede na festivalu u Sanremu. Pesma je brzo postala popularna i donela visoka očekivanja od 34-ogodišnjeg pevača i tekstopisca.

Čak 43 zemalje takmičiće se ove godine u polufinalnim večerima 9. i 11. maja, a oni najuspešniji u finalu 13. maja.

Uz predstavnika Italije kladionice dobre šanse daju i belgijskoj predstavnici Blanche koja peva "City Lights", a tu je i Švedska sa uspešnom koreografijom za pesmu "I Can't Go On" Robina Bengtsona, mladića kojeg smatraju nordijskom verzijom Adama Levina, frontmena benda Maroon 5.

Na četvrtom mestu je Portugal koji se u takmičenje vratio nakon godinu dana odsustva. Ovoga puta od njih ćemo slušati "Amar pelos dois", pesmu koju izvodi Salvador Sobral.

Srbija prednjači u regionu

Među top pet favorita kladionica je i Bugarska za koju će Kristian Kostov pevati baladu "Beautiful Mess".

Od regionalnih predstavnika najbolje se kotira Srbija, oko 12. mesta. Srbiju će predstavljati pop pevačica Tijana Bogićević sa pesmom "In Too Deep".

Ubedljivo najlošije šanse kladionice daju Sloveniji i Omaru Naberu koji peva baladu "On My Way".

Najkonontroverznijom zemljom učesnicom ove godine se smatra Rusija i Julija Somojlova koja izvodi "Flame is Burning". Ova pevačica u invalidskim kolicima pevala je i na okupiranom Krimu, što je za Ukrajinu sporno, ali je ipak odlučila da dozvoli da Julija nastupa u Kijevu.

Domaćina Ukrajinu, zemlju u koju je Džamala sa pesmom "1944" dovela ovo takmičenje, sada će predstavljati rok bend O.Torvald sa pesmom "Time". Zasad su na 26. mestu na kladionicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika