Zvanični videospotovi Princa ponovo dostupni na Jutjubu

Nekoliko zvaničnih videospotova slavnog pevača Princa dostupni su na Jutjubu, videoplatformi koju je pop legenda htela da tuži zbog kršenja autorskih prava.
Službeni Princov nalog na Jutjubu pojavio se u petak, a postavljeni su spotovi za neke od njegovih najpoznatijih pesama kao što su "I Would Die 4 U", "When Doves Cry" i "Let’s Go Crazy". Uskoro bi trebalo da budu postavljeni i ostali.
 
Princ je bio žestoki kritičar Jutjuba jer "besplatan i lakši online pristup umanjuje prihode umetnika". Godine 2007. zatražio je uklanjanje 2.000 videozapisa s tog servisa, a čak je imao ekipu zaduženu za deaktiviranje i eliminisanje svih njegovih videospotova i kratkih videa koje su snimili i objavili fanovi. Godine 2014. tužio je 22 korisnika interneta za distribuciju njegovih snimaka, a iste godine zatvorio je sve svoje račune na društvenim mrežama, uključujući i Jutjub kanal.
 
"S obzirom na to da Jutjub ne plaća pristojne naknade za licence, nije li to apsurdno pitanje", napisao je na Tviteru objašnjavajući svoj kategoričan stav. "Svi ti računari i digitalni uređaji nisu dobri. Samo pune glavu brojevima tako da to ne može biti dobro", rekao je Princ 2010. godine za "Daily Mirror" prognozirajući da će internet "izumreti".
 
Princ Rodžers Nelson preminuo je 21. aprila 2016. godine od predoziranja anelgeticima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika