Ko su favoriti na ovogodišnjim Gremi nagradama?

Ovogodišnja dodela američkih muzičkih nagrada Gremi (Grammy) biće prva u istoriji da nijedan belac nije nominovan za album godine, a sve će oči biti uprte u rep zvezde Džej Zija (Jaz-Z) i Kendrika Lamara.
Džej Zi ima najviše nominacija - osam. Lamar ga sledi sa sedam, pa Bruno Mars sa šest.
 
Iako u svojoj zbirci već ima 21 nagradu Gremi, Džej Zi je sada prvi put nominovan za album godine "4:44" i istoimenu pesmu godine.
 
I njegov konkurent Lamar takođe je nominovan za album godine ("Damn").
 
Obojicu ih je ove godine kritika silno nahvalila.
 
Još jedan hip-hop umetnik, Čajldiš Gambino, mogao bi odlično da prođe tokom najvažnije američke muzičke večeri, jer je nominovan za album godine, najbolje izvođenje R&B numere, najbolju pesmu, kao i za najbolji album savremene muzike.
 
Singl "Despacito" Luisa Fonsija, najgledanija pesma u istoriji na Jutjubu, takođe se takmiči za pesmu i album godine. Pobedi li, biće to prvi put da pesma na španskom jeziku osvaja tu nagradu.
 
Ostali nominovani za pesmu godine su Džulija Majkls ("Issues"), Bruno Mars ("That's What I Like") i Alesija Kara ("1-800-273-8255").
 
U kategoriji albuma godine jedina nominovana žena je Lord ("Melodrama"), a uz albume Džej Zija i Kendrika Lamara, konkurencija će joj biti i Gambino i Mars.
 
Za najbolji alternativni album nominovani su su Gorilaz (Gorillaz), Našnel (The National), Fader Džon Misti (Father John Misty), LCD Soundsystem i Arkad Fajr (Arcad Fire).
 
Pobednika odlučuje 13 hiljada članova američke akademije diskografske umetnosti.
 
Dodela će nakon 15 godina pauze biti održana u Njujorku.
 
Uživo bi, među ostalima, trebalo da nastupe Lejdi Gaga (Lady Gaga), Pink i Elton Žon (Elton John).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika