Objavljuje se više pesama nego ikad, kvalitet upitan

Muzičari širom sveta objavljuju više pesama nego ikad ranije zahvaljujući sve popularnijim servisima za streamovanje muzike, piše The Wall Street Journal.
Objavljuje se više pesama nego ikad, kvalitet upitan
Foto: Pixabay
Za razliku od prihoda od prodaje CD albuma, ili prihoda od preuzimanja pesama sa interneta, koji generišu prihode samo jednom, streamovanje određene pesme generiše autorske naknade svaki put. Muzička industrija proizvodi zbog toga više muzike nego ikada ranije, navodi se u novom izveštaju The Wall Street Journala.
 
Novinar Nil Šah izveštava da je količina muzike koja je objavljena na globalnom nivou, od 1960-ih godina, porasla za otprilike sedam puta, a zasluge za to pripisuje promenjenom okruženju industrije.
 
Pojedini umjtnici proizvode više muzike nego ikad, a kao primer navode umetnika poznatog kao King Gizzard & The Wizard of the Lizard, koji je objavio pet albuma u 2017. godini i snimio 13 studijskih albuma u roku od pet godina.
 
Hiperprodukcija, međutim, najviše utiče na kvalitet muzike.
 
Ceo članak možete pročitati OVDE.
  • nebesky

    05.04.2018 13:48
    Kvalitet
    Kvalitet nije važan! Važan je tekst i melodija, inače gomila muzičara nikada ne bi opstala.
    Bar ne škripi i ne preskače kao nekad (u mojoj mladosti)...
  • mrva

    03.04.2018 17:07
    kvalitet nije upitan nego je zagarantovano krš
  • krle

    02.04.2018 10:05
    Pogledajte omote albuma koji su snimani 80-tih na ovim prostorima. Gotovo sve je snimano u Londonu, Amsterdamu... Nešto u Sarajevu i Zagrebu, još manje u BG, ali se snimalo po godinu dana, pa se stalno premeravalo da li je dovoljno dobro. Ovo danas je jednodimenzionalna buka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika