Branitelji protiv Bajage u Varaždinu; Gradonačelnik: "Ovo nije Karlovac"

Posle pobune hrvatskih branitelja, zbog čega je otkazan koncert Bajage i instruktura u Karlovcu na Danima piva, protiv nastupa ovog izvođača iz Srbije sada je ustala i 7. gardijska brigada Pume.
Branitelji protiv Bajage u Varaždinu; Gradonačelnik: "Ovo nije Karlovac"
Foto: 021.rs
Branitelji imaju problem sa nastupom ovog izvođača, koji je rođen u Bjelovaru, na predstojećem Špancirfestu. Kako su naveli u saopštenju, nije im namera da nameću zabrane, ali ih koncert Momčila Bajagića Bajage vređa.
 
"Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tokom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podržavao velikosrpsku agresiju na teritoriji međunarodno priznate Republike Hrvatske", stoji u saopštenju.
 
Oni su naveli i da je "danas poznato kako je dotični svojim pesmama veličao četništvo i ljude koji su ubijali po Hrvatskoj".
 
"Potrebno je zapitati se kakav primer dajemo sami sebi, našim braniteljima i njihovim porodicama, našim mladima koje je potrebno učiti kako se teško stvarala naša domovina?", zapitali su se branitelji, dodavši da "nisu ni za kakve zabrane, ali da bi neki red morao da postoji".
 
 
Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok komentarisao je zahtev branitelja da se otkaže nastup Bajage na festivalu "Špancirfest", i rekao da je Bajaga već nastupao u tom gradu i da to mesto nije Karlovac.
 
"Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta za proteklih osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Verovatno je to odjek na ono što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin", rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.
 
Podsetimo da se prošle nedelje javnost našla u čudu kada je otkriveno da je koncert Bajage u Karlovcu otkazan zbog pritiska branitelja. Organizator koncerta je negirao da je koncert otkazan, dok je menadžer Bajage i instruktora naveo da do zvaničnog zakazivanja koncerta nikada nije ni došlo.
 
S druge strane, na sajtu manifestacije Dani piva svega nekoliko dana pred početak događaja pisalo je da će Bajaga nastupiti. Umesto njega, organizatori su najavili sastav Hladno pivo, koji su, nakon objavljivanja vesti o otkazivanju koncerta Bajage, odbili da sviraju. Oni su na svom fejsbuk profilu poručili da neće biti nikome zamena, uz šta su objavili pesmu Bajage i instruktora "Ovo je Balkan".
 
  • Posmatrač

    17.08.2018 13:14
    Branioci su baš tolerantni kad kažu "nije im namera da nameću zabrane"... jer verovatno misle da Thompson treba da peva uvek i svuda, šta hoće.
  • Nestalo mi goriva

    17.08.2018 02:37
    "Branitelji"
    Du..... e više i vi i ovi naši sa vama.
  • Петровград

    17.08.2018 00:25
    Опет се Југословенчићи ишчуђавају. О ''региону'' се само у Србији прича, што и не чуди... Стари мазохисти... Југословенско спортско друштво Партизан, Југословенска кинотека, Југословенско драмско позориште, Музеј Југославије, Кућа цвећа, Београд град Идеа, маузолеј на месту порушене Његошеве заветне капеле, наметање латинице, итд.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".