Preminuo jedan od najpoznatijih holivudskih negativaca

Britanski glumac Bart Kvouk, poznat po ulozi Kejtoa u filmovima o Pink Panteru, preminuo je danas u 85. godini, saopštio je njegov agent Džin Dajmond.

On je rekao da je Kvouk "umro mirno", ali nije naveo uzrok njegove smrti.

Kvouk je rođen 1930. godine u severozapadnoj Engleskoj, a odrastao je u Šangaju, u Kini, odakle su poreklom njegovi roditelji. Prvu veću ulogu odigrao je u filmu "The Inn of the Sixth Happineš" iz 1958. godine, u kojem je glumila i švedska diva Ingrid Bergman.

Igrao je i u tri filma o Džejmsu Bondu, "Goldfinger", "Samo dvaput se živi" i "Kazino Rojal", kao i u popularnm serijama iz 1960-ih godina "Svetac", "Tajni agent" i "Osvetnici".

U filmu iz 1964 "Pucanj u tami" Blejka Edvarda, s Piterom Selersom u ulozi inspektora Kluzoa, prvi put se pojavio kao Kejto Fong, lični Kluzoov asistent čiji je zadatak da napadne svog šefa kad on to najmanje bude očekivao.

Glumio je i u Spilbergovoj ratnoj drami "Imperija Sunca", naučnofantastičnom trileru "Rolerbol" i britanskoj televizijskoj seriji "Tenko" iz 1980-tih godina.

Britanska kraljica Elizabeta II dodelila mu je 2011. godine titulu Oficira reda Britanske imperije za njegov doprinos filmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.