Kuvarica otkriva: Ovo je tajni sastojak koji čini svako jelo ukusnijim

Svaki kuvar ima tajni sastojak koji čini da hrana postane neodoljivo ukusna.
Kuvarica otkriva: Ovo je tajni sastojak koji čini svako jelo ukusnijim
Foto: Pixabay
Čuvena američka kuvarica, Ina Garten, je u emisiji "Good Hang with Amy Poehler" otkrila kulinarski trik koji svaki domaćin želi da zna: koji sastojak koristi da bi jela bila bogatija i ukusnija, prenosi Danas.
Ina je objasnila da je najbolji "tajni sastojak" onaj koji daje jelu poseban "šmek". 
 
Na spisak svojih omiljenih dodataka koje najčešće koristi stavila je balzamiko sirće, parmezan, Dijon senf, pa čak i malo crnog vina u loncu s leblebijama.
Ipak, posebno je istakla limunovu koricu. Iako nije jedini odgovor, limunova korica se izdvojila kao najjednostavniji i najprilagodljiviji dodatak, koji može podići jelo bez menjanja njegove suštine.
 
Kako Ina kaže, "sastojak sa karakterom menja sve".
Kako koristiti ovaj sastojak u kuvanju
 
Limunova korica je čaroban sastojak koji se lako uklapa i u slana i u slatka jela. Dodaje aromu i svežinu bez dodatne kiselosti ili vlage koja dolazi iz soka, što je posebno korisno pri završnom začinjenju jela.
 
Najbolje dolazi do izražaja kada se pospe preko pečenog povrća odmah po izlasku iz rerne, umeša u tople žitarice sa puterom ili doda u kremasta jela poput rižota ili pire krompira neposredno pre serviranja.
 
Naravno, jednostavna pasta sa limunom lako se unapredi parčetom korice.
 
Posipanje preko piletine, ribe ili svinjetine pojačava ukus jela, a da ne menja njegov karakter. Limunova korica u ovom jelu sa piletinom i orzom je savršen primer.
 
U slatkim jelima, donosi miris i dubinu kolačima, keksima, šlagovima i glazurama, a da ih ne pretvori u previše kisela.
 
Limunova korica možda nije najdramatičniji sastojak u kuhinji, ali Ina nas podseća da su upravo ovakvi detalji ti koji tiho „izvlače“ jelo na pravi nivo.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.