Bil Gejts savetuje kako da preživite s dva dolara dnevno

Bil Gejts, najbogatiji čovek na svetu, sa čak 74,9 milijardi dolara, u tekstu koji je objavio na svom blogu, nudi savete kako da se (pre)živi sa samo dva dolara dnevno.
"Ja bih uzgajao piliće", poručio je Gejts. "Pre svega, o pilićima je lako i jeftino brinuti, a mogu da doprinesem i održavanju zdravlja dece jer su neprocenjiv izvor hranljivih materija. Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, a tu je i mogućnost da se prodaju pilići i jaja i zatim s tim novcem kupi druga hrana", objašnjava Gejts.
 
Pilići su, dakle, dobra investicija.
 
"Pretpostavimo da farmer započne s pet kokošaka. Jedan komšija ima petla koji može oploditi kokoške kako bi imale više jaja. Nakon tri meseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cena od pet dolara po piletu, što je tipična cena u Zapadnoj Africi, može dovesti do zarade od preko 1.000 dolara godišnje", objašnjava Gejts.
  • ana

    12.06.2016 09:16
    izgleda da nije to nikad radio teorija i praksa 2 stvari
  • Orwell Vegan

    11.06.2016 19:59
    Slaninari
    A dakle ne pustate mi vise komentare. Bas lepo, vojvodjanski.
  • rebel_ns

    11.06.2016 18:01
    Glupost
    Ja, kao IT strucnjak, ne mogu da izvedem algoritam kako se na osnovu iznetog teksta doslo do $2 dnevno, ako moze neko da me prosvetli iz redakcije 021 bio bih mu mnogo zahvalan. Pretpostavimo da je Bili pricao o americkim uslovima, podignete kredit za farmu pilica, kupite od njih njihovu GMO zdravu hranu, za prvi turnus ste u dugovima do guse, da vam tih 5 pilica i Cvarkovog pevca sampiona neko pokloni, treba da za njih radite sledecih xxx godina. U medjuvremenu cete od te 'zdrave' hrane da pazarite rak i, ako imate srece, brzo riknete, ako ne onda kupite njihove 'zdrave' lekove, ne daj boze zdravstveno osiguranje koje ne pokriva nista ili operacija... Bili prvi zagovara depopulaciju, ovo je jos jedna u nizu precica do 0,5 mld ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.