Predlog da planeta dobije naziv po Kusturici

Studenti filmske režije u Moksvi predložili su da se jedna od novootkrivenih planeta nazove po režiseru Emiru Kusturici u znak zahvalnosti za sve što je uradio za filmsku umetnost.

Ruska štampa navodi da Kusturica dolazi u Moskvu 4. novembra, posle gostovanja u Pragu i velike meksičke turneje, kada će mu biti uručen Orden družbe kojim ga je odlikovao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. 

Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održaće koncert u Moskvi 5. novembra. Karte su već rasprodate, a dolazak su najavile brojne ličnosti iz kulturnog i političkog života. Najavljeno je i gostovanje Kusturice u kultnoj televizijskoj emisiji Zahara Prilepina.
 

  • Zoo

    02.11.2016 09:32
    Planeta majmuna
  • Brus Vilis

    02.11.2016 01:22
    @Terješkova
    Ma ja bi tvom Nemanji poklonio celu planetu.... i nek se ne vraća! Ali nema šanse da će ovaj predlog Putinovaca iko ozbiljno razmotriti... Za veliko priznanje moraš ipak biti i čovek, a Kusta je sve samo ne to...
  • Terješkova

    01.11.2016 12:04
    Ne primetih da se ijedna planeta zove po pronalazaču... Sve rimski bogovi izuzev Zemlje... Mogla bi se sledeća novootkrivena planeta nazvati recimo Svarog a satelitu dati ime Emir! Kad mogu stambene zgrade da se zovu po pevaljkama može i neka planetica po Emiru!! Ja sam ZA!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.