Kraljica Elizabeta je alkoholičarka prema kriterijumima britanskog zdravstva

Kraljica Elizabeta Druga svakog dana popije četiri alkoholna pića, što je prema standardima britanskog zdravstva čini alkoholičarkom.
Ona se drži uvek iste doze i uvek istih pića. Njeno veličanstvo pre ručka pije koktel od džina i dubonea sa limunom i ledom, uz ručak čašu vina, a uveče jednu čašu suvog martinija i jednu čašu šampanjca. 
 
Nikad ne pije praznog stomaka.
 
Prvo što pojede kad se probudi su keksići i to uz čaj, a doručkuje voće i žitarice s mlekom. Ponekad jede i kajganu sa dimljenim lososom. 
 
Za ručak ne jede ništa skrobasto i uglavnom jede povrće i meso, ali zato se posle uvek zasladi čokoladom. 
 
Kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi kaže da je kraljica "čokoholičar", ali da voli i kelj i kinou. Omiljeni desert joj je pita sa korom od čokolade punjena puslicama i kremom od crne i bele čokolade. 
 
"Kad dođete u neke godine, dobro znate šta volite, pa tako i kraljica ima svoje favorite", kaže Mekgrejdi. "Kad je sama, jede grilovanu ribu-jezik sa povrćem i činiju voća. Disciplinovana je kad je reč o ishrani, ali voli i da proba nove stvari." 
 
Zanimljivo je to da kraljica Elizabeta ne voli beli luk i zabranila ga je u celoj palati. 
 
Kraljica Elizabeta je vrlo strastvena. Tokom jedne posete Australiji 1954. posvađala se s mužem princom Filipom, a pisac Robert Hardman tvrdio je da je na njega bacala cipele, pretila mu i uopšte toliko besnela, "da bi u drugom veku neko sigurno u tome izgubio glavu". Kasnije se izvinila zbog svog ponašanja, jer se tako nešto "dešava u svakom braku".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.