Francuski tabloid mora da plati 100.000 evra odštete Vilijamu i Kejt

Britanski princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža Kejt dobiće odštetu od 100.000 evra zbog objavljivanja fotografija na kojima je Kejt u toplesu.
Francuski sud naredio je danas izvršnim direktorima francuskog tabloida i dvojici fotografa foto agencije da plate po 50.000 evra Kejt i njenom suprugu princu Vilijamu.
 
Prema odluci suda, tri fotografa i tri direktora lista narušili su privatnost britanske vojvotkinje jer su je fotografisali tokom boravka mladog para na jugu Francuske i objavili njene fotografije.
 
Kraljevska porodica je, prema pisanju medija, tražila odštetu od 1,5 miliona evra.
 
Britanski prinčevski par je podneo tužbu pošto su fotografije objavljene u tabloidnom časopisu "Closer" 2012, godinu dana posle njihovog venčanja.
  • Inspektor Višekruna

    18.09.2017 19:11
    Zarada
    Sigurno su zaradili više nego što će platiti. Verovatno su i kalkulisali koliko će platiti pre objavljivanja fotografija.
  • Zivica

    06.09.2017 21:53
    Sloboda medija
    Potpuno se slazem sa presudom, jer novinari vise nemaju ni etike, ni ljudskog, ni novinarskog dostojanstva pa ni moralnih granica da bi nekog u nekj situaciji uhvatili u kadar i objavili necije slike iz privatnog zivota.. I to mimo njihvog znanja i saglasnosti. Pa ko god to bio. Tim gore sto se ovde radi o vojvotkinji, I ne samo da ih treba kazniti novcano, vec im treba i zabraniti novinarski rad.
    Da li novinarska sloboda znaci slobodno ugozovanje sloboda i privatnosti drugih ljudi?
    Da li je to novinarska etika?
    Postoji li uopste novinarska etika?
  • Terješkova

    06.09.2017 17:49
    Poslepodnevni odmor
    E kad još ovakvu vest pročitam dok Šarčević bez tona nešto drobi na tv.... sva sreća deca vežbaju neke etide...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.