Rodna kuća Elvisa Prislija, haljina Merilin Monro i stvari Džona Kenedija uskoro na prodaju

Niz predmeta slavnih ličnosti među kojima su kuća iz detinjstva Elvisa Prislija, haljina Merilin Monro, radio Džona Kenedija i crni šešir Majkla Džeksona, biće ponuđeni na onlajn aukciji 11. novembra u SAD.
Na prodaju je između ostalog mala drvena kuća sa više od šest hektara imanja u severoistočnom Misisipiju u kojoj je Elvis Prisli živeo godinama pre nego što je postao kralj rokenrola, gde se igrao sa drugom decom na obližnjoj poljani.
 
Među predmetima koji će biti ponuđeni su i vojna uniforma Toma Henksa iz filma Forest Gamp, providni akrilni klavir pevačice Vitni Hjuston, kišobran s drškom u obliku papagaja koji je nosila glumica Džuli Endrus u filmu "Meri Popins" i BMV Hjua Hefnera iz 1973. godine.
 
Na aukciji koju organizuje aukcijska kuća GWS iz Južne Kalifornije ukupno će biti ponuđeno 150 predmeta, uključujući još predmeta vezanih za Elvisa, kao što je njegov privatni avion, roze kadilak iz 1957. godine, brod nazvan "Haund dog", dvosobna prikolica sa njegovog ranča "Circle G".
 
Među predmetima je radio koji je nekad bio u vlasništvu predsednika Džona Kenedija, haljina, spavaćica i kombinezon njegove pokojne supruge Žakline Kenedi kasnije Onazis, odeća glumice Riz Viderspun iz filma "Legally Blonde" i jaguar iz 1993. godine koji je bio u vlasništvu pokojne glumce Ane Nikol Smit.
 
Vlasnica aukcijske kuće Brižit Krus rekla je da je autentičnost svih predmeta slavnih proverena na razne načine.
 
"Njihovi predmeti su retki ali više od bilo kakve novčane vrednosti obožavaoci pridaju emocionalnu vrednost za posedovanje nečega što je bilo u kontaktu sa njihovim idolima", rekla je ona.
  • dobar ulog

    25.10.2017 12:43
    na super je mestu kad je toliko dugo sve prezivela
  • Mile zlojeb

    20.10.2017 11:38
    Mora da je Galens bacio oko na Prislijev plac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.