Kako da savršeno nanesete rumenilo

Ako do sada niste imali sreće u izboru pravog rumenila ili jednostavno niste umeli da ga nanesete preko podloge, proverite na koji način će vaše lice blistati svežinom uz rumenilo koje će promeniti vaš način šminkanja.

Jagodične kosti

Lice će izgledati mnogo više sofisticirano, a rumenilo na ovom delu izdužuje okruglo lice. Rumenilo nanesite od jagodica ka ušima, ali pazite da ne preterate i nemojte izvlačiti liniju samih ušnih školjki – rizikujete da izgledate kao Aleksis iz Dinastije.

Nasmešite se i nanesite rumenilo na deo koji je najispupčeniji kada se smejete. Ipak preporučujemo da pazite da u tom poduhvatu ne osenčite i nos, jer ćete izgledati smešno. Ovakav način stavljanja rumenila pogodan je za svaki oblik lica i savršen za dnevne varijante ukoliko se odlučite za nežne nijanse breskve ili roze boje.

Ispod jagodičnih kostiju

Za ovu vrstu nanošenja ne treba da koristite svetla rumenila, već ona u boji terakote i jače bronzere, Takođe, možete da koristite i tamniju nijansu kamenog pudera ili pudera u prahu, a nanesite ga tačno ispod jagodičnih kostiju.

Izaberite svoju boju:

Svetla koža: Prljavo roze nijansa nežno će oblikovati vaše obraze.

Osunčana koža: Za osunčan ten preporučuje se rumenilo u boji breskve, jer će savršeno ujednačiti tamnu boju.

Maslinasta koža: Za ovakvu nijansu tena preporučuje se rumenilo s primesama bronzane boje, a ukoliko želite glamurozniju varijantu stavite rumenilo u toploj roze boji.

Taman ten: Dovoljno je osenčiti taman ten rumenilom u boji terakote ili jače bronze. To će licu dati svež sjaj a ukoliko želite da istaknete obraze u večernjim varijantama koristite zemljano- crvenu boju.

Izaberite svoju teksturu

Puderasta rumenila odgovaraju masnoj koži jer se ne razlivaju. Nanesite ga pomoću jedne strane četkice za rumenilo.

Tečna rumenila savršena su ako ne koristite puder, a stavljaju se posle nanošenje kreme za lice.

Perlice su namenjene onim damama kojima su obrazi u drugom planu, a ističu druge delove lica. Ova rumenila daju prefinjenu osenčenost.

Kremasta rumenila su laka za upotrebu, a licu daju prefinjenost. Savršena su za suvu kožu jer je hidriraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.