Univerzitet odbio da studentkinjama izda diplome jer su se poljubile

Više od 75.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se od kineskog univerziteta traži da se izvini dvema studentkinjama koje su se poljubile na dodeli diploma.
Kako se navodi, univerzitet je odbio da im uruči diplome nakon što je jedna zaprosila drugu na dodeli. Rečeno im je da su time prekršile pravila.
 
Devojke su kasnije dobile svoje diplome, ali im je rečeno da "svoju homoseksualnost zadrže za sebe". Jedna od njih rekla je za kineske medije da je "psihički i emocionalno povređena" postupkom koji se ne može poništiti.
 
"Najromantičniji dan mog života se pretvorio u košmar. Užasnuta sam i ponižena, ali borim se i potrebna mi je vaša pomoć", napisala je na društvenim mrežama Sjaoju Vang.
 
Zvaničnici kampusa su im navodno rekli da će se suočiti sa kaznom nakon što su slike prosidbe i poljubaca postale viralne. Vangova navodi da je jedan zvaničnik optužio za širenje vulgarnog sadržaja i neprikladno ponašanje u javnosti.
 
Takođe, zvaničnici univerziteta su je, kako kaže, tužili roditeljima tražeći od njih da sa njom dođu po diplomu koju ranije nisu hteli da joj daju, a snimak prosidbe i poljupca poslali su njenoj majci.
 
Univerzitet je odbio da komentariše sve što se dogodilo.

Teme

gej
  • Terješkova

    30.07.2016 20:50
    Daleko im lepa kuća!!
  • Miodrag

    30.07.2016 15:48
    Ovo je primer dvoličnosti, narušavanja ljudskih prava i dostojanstva ličnosti. Da je bio žensko-muški par, slavilo bi se ili bar gledalo kroz prste, a dva muškarca bi dobila i ćorku. A svi su ljudi, ravnopravni u različitosti.
  • a prezime*

    30.07.2016 14:36
    Sram ih bilo! Mene nisu pozvale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.