Dve godine zatvora za lažne dojave o bombama

Dve godine i četiri meseca zatvora i 6.000 evra za nadoknadu troškova košta jednog Poljaka neslana šala koju je pijan napravio u aprilu ove godine.

On je tada pozvao oba aerodroma u Varšavi da najavi eksploziju bombi, zbog čega su kasnili letovi i evakuisane su stotine putnika.

Sud u Novom Dvoru Mazovjeckom presudio je da će mu u kaznu biti uračunat boravak u istražnom zatvoru od kraja aprila, a deo kazne izdržavaće u Centru za lečenje bolesti zavisnosti zato što ima problema sa pićem.

Tog 29-godišnjeg Poljaka iz Starahovica, na jugu Poljske, mediji su nazvali "serijskim dojavljivačem izmišljenih bombi", pošto je 5. aprila tvrdnjom da je podmetnuta bomba, naterao sporedni aerodrom Modlin da evakuiše 400 putnika, a zatim se sa istom porukom javio aerodromu "Frederik Šopen" koji je takođe odmah zatvoren za saobraćaj i morao je da evakuiše 300 putnika.

Policija je vrlo brzo otkrila ko diže lažne uzbune i zatekla ga pijanog, ali nije zatvoren jer zato je odmah priznao da je kriv i prihvatio da mu sud, po ubrzanom postupku, izrekne kaznu od dve godine zatvora.

Njegovo kajanje potrajalo je samo tri sedmice, pošto se 28. aprila ponovo napio i ponovo pozvao aerodrom Modlin da prijavi podmetnutu bombu i digao na noge policiju, pirotehničare i spasioce.

  • Tako im Bog...

    27.08.2016 11:49
    Trebalo bi, a očekujem da će ova vlada to uraditi, ubaciti u Krivični zakon i prodaju polovnih knjiga.
    Jer, skoro je u Beogradu zaplenjeno i oduzeto preko 1220 knjiga, i prema njima se policija odnosi kao i prema dilerima droge.
    Pošto je to najveći problem Srbije.
    Neko se usuđuje da kvari posao izdavačkim kućama političara i poslanika.
    Prema tome, nedostaje da se još to definiše kao krivično delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin