Na aukciji parče torte sa venčanja Čarlsa i Dajane

Parče svadbene torte stare 35 godina sa venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa moći će da se kupi na otvorenoj aukciji.

Organizator aukcije, koja će se održati u Bristolu u Velikoj Britaniji, Paul Frejzer izjavio je kako se nada da će naći kupca koji je spreman da za parče torte sa venčanja iz 1981. godine poznatog kraljevskog para da plati oko 1.700 evra.

Utvrđeno je da je voćna torta, zbog velikog udela konjaka u njoj, još uvek jestiva. Komad torte je smešten u belu kutiju, a pored nje je ostavljena kartica s natpisom "s najlepšim željama princa i princeze od Velsa".

Ista aukcijska kuća će na prodaju staviti i božićnu čestitku para iz 1988. godine.

Dajana i Čarls venčali su se 29. jula 1981. godine u Bakingemskoj palati u Londonu. Šef Dejvid Ejveri svadbenu tortu za "venčanje veka" pravio je 14 nedelja. Kraljevski par rastao se 1996. godine, a princeza Dajana koja je bila poznata po svom humanitarnom radu, poginula je 1997. godine u automobilskoj nesreći u Parizu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.