Za sjajnu i negovanu kosu dodajte šećer u šampon

Neobičan savet dolazi od dermatologa, a navodno garantuje prekrasan sjaj kose.

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam i da njegovo korišćenje treba maksimalno ograničiti, ali neki stručnjaci ipak savetuju uvođenje šećera - ali ne u ishranu, već u higijenu.

Jedna od njih je dr Frančeska Fusko, dermatolog iz Veklera, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za lepotu i zdravlje kose.

Prema njoj, u celu flašu šampona treba ubaciti jednu kašičicu šećera, koji deluje kao eksofilijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle ćelije i kosa čisti od prljavštine.

"Ne samo da delotvorno uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora pa dobijamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju", kaže Fusko.

Objašnjava da bez povremenog pilinga kosa postaje "zagušena" prljavštinom, pa sporije i teže raste.

Drugi delotvorni trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim sirćetom (jednom u mesec dana, kao i korišćenje raznih ulja na vrhovima pre pranja kose umesto regeneratora (jednom nedeljno).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.