Srbin u SAD drži predavanja o tome kako postati alfa mužjak

Šta nekog muškarca čini alfom? Možda samopouzdanje, uspeh na profesionalnom planu, snaga, šarm? Ili smo svi u zabludi?
Ideja o tome da postoje alfa muškarci koji u društvu dominiraju u odnosu na takozvane beta muškarce, utkana je duboko u pore društva. Nju zagovara i "naše gore list" Stefan Đorđević, nekadašnji stažista u NASA, a sada predavač na onlajn kursu o međuljudskim odnosima pod naslovom: "Kako prići ženama: Efikasni načini da postanete alfa". 
 
On veruje da je proučavanje ženskog ponašanja "nauka, baš kao biologija i fizika" i otkrio da je u poslednje četiri godine bio na 150 ljubavnih sastanaka. 
 
"Kurs je namenjen onima koji su stidljivi, nespretni ili čudni na neki način. Ja sam bio veoma stidljiv i smotan, dok nisam naučio tajne javnog govora i žensko-muškog razgovora", kaže Đorđević. 
 
Većinu njegovih klijenata čine usamljeni muškarci, koji imaju između 18 i 27 godina. Svi oni veruju da mogu postati "alfa mužjaci" i promeniti svoj život. 
 
Nedostatak Stefanovog kursa, piše "Independent", je taj što on potencira da postoji samo jedan način za osvajanje žena i da je samopouzdanje sve što je potrebno da bi neko bio alfa. 
 
Istraživanja pokazuju da je društvena dominacija ono što muškarce vezuje za ideju o alfa mužjaku i to više nego bilo šta drugo. 
 
"Istraživanja su pokazala da muškarac koji je dominantan u društvu najbolje prolazi sa ženama i da kod drugih muškaraca izaziva osećaj niže vrednosti", smatra klinički psiholog Dr Vinita Mehta.  To je potvrdila i jedna od najranijih studija o vezi između dominacije i privlačnosti sprovedena 1987. godine. 
 
Dakle, crno-bela ideja o alfa i beta muškarcima ne pije vodu, jer je muškost zapravo multidimenzionalna, kao što su i ljudi generalno. 
 
"Najatraktivniji muškarac ima razne osobine koje pored samopouzdanja, uključuju ljubaznost, posedovanje određenih veština i dobru reputaciju u društvu", kaže Mehta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.