VIDEO: U miniću prošetala ulicom, sada traže njeno hapšenje

Mlada Saudijka izazvala je pravu senzaciju na internetu postavljanjem snimka na kojem se šeta ulicom u mini suknji i majici kratkih rukava.
Svojim postupkom podelila je zemlju na one koji traže njeno hapšenje i na one koji je brane. Sajtovi koji se pozivaju na bliske izvore u vlasti danas su izvestili da zvaničnici razmatraju moguće pravne mere protiv ove devojke. 
 
Inače, sve žene u Saudijskoj Arabiji u javnosti moraju da nose dugačku i široku odeću, a najveći broj njih prekriva kosu i lice crnim velom iako se za strane zvaničnike prave izuzeci. 
 
Saudijski novinar Kaled Zijan je tvitovao da je povratak islamske religijske policije obavezan, jedni su joj pretili, drugi hitno pozivali vlasti na njeno hapšenje, a tek nekolicina Saudijaca joj je zavidela na hrabrosti. 
 
"U Francuskoj nikab je zabranjen i žene plaćaju kaznu ako ga nose. U Saudijskoj Arabiji njegovo nošenje i skromno oblačenje su deo zakona i ima da se poštuju", bio je još jedan od tvitova. 
 
Vael al Gasim, pisac i filozof je za "BBC" rekao da je šokiran "besnim i pretećim tvitovima". 
 
"Mislio sam da je bombardovala ili ubila nekoga. Sve vreme pričaju o njenoj suknji koja im se ne dopada", rekao je. 
 
Saudijske vlasti su objavile na Tviteru da su svesne postojanja snimka i da će blagovremeno doneti odluku.
 
  • mrva

    18.07.2017 14:44
    Većina tih što dreče i prete su prvi dr**li na snimak! Psihopate indoktrinisane glupošću, sa mozgovima poput zrna graška i srcem ko u miša. Hrabri u masi. Da im civilizacija nije iznedrila kompjuter twitovali bi oni to što "misle" kamenom o kamen.
  • hm

    18.07.2017 11:28
    Da može, i SPC bi tražio isto takvo hapšenje. Ali ne može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin