Komunalci kaznili devojčicu jer je prodavala limunadu na ulici, opština se izvinila

Uobičajena scena iz filmova u kojoj deca na improvizovanom štandu prodaju limunadu za simboličnu cenu obila se o glavu britanskoj porodici Spajser, kada su komunalni službenici kaznili njihovu petogodišnju ćerku sa 150 funti.
Otac devojčice Andre Spajser objasnio je da je postavio štand svojoj ćerki ispred sopstvene kuće, kako bi mogla da prodaje limunadu posetiocima Lavboks muzičkog festivala, što je ona i činila naplaćujući čašu limunade 50 penija.
 
"Želela je da nasmeje ljude i bila je veoma ponosna na sebe. Ali veoma brzo prišla su joj četiri komunalna službenika", rekao je Spajser, koji je najpre mislio da će samo da im nalože da spakuju štand i odu kući, ali su stvari išle drugim tokom.
 
"Počeli su da snimaju kamerom mobilnog telefona i da čitaju veliko obrazloženje u kojem objašnjavaju da moja ćerka nema dozvolu za prodaju. Ona me je zagrila i povikala 'Tata, tata, učinila sam lošu stvar'", ispričao je Spajser. Dodao je da im je zatim uručena kazna i naloženo da sklone štand, što su oni i učinili.
 
Iz londonske opštine Tauer Hemlets kasnije su se izvinili Spajseru i njegovoj ćerki i poručili da će kazna biti poništena.
 
"Veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Očekujemo od naših komunalnih službenika da pokažu zdrav razum i razumno koriste svoja ovlašćenja. To se očigledno nije dogodilo. Kazna će odmah biti poništena. Kontaktirali smo gospodina Spajsera i njegovu ćerku i izvinili im se", poručio je portparol opštine.
  • Osoba M

    22.07.2017 12:28
    Pa stani malo, kakvi su to komunalci, nisu joj ni samar lupili, niti ruku dislocirali! Kako se usudjuju da ukaljaju ime svih komunalaca sirom sveta, tako blagim merama?! Morace ovi nasi malo jace da prionu, da nadomeste!
  • Aero casper

    22.07.2017 10:41
    Sarkazam
    Da li zaista preko 100 ljudi ne vidi da je Obzren sarkastičan???
  • Nervirach

    22.07.2017 10:34
    Ne, valja taj zapad? Za promenu da batalimo ovaj ruski sistem pa da i ovo probamo,to jos nismo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin