Škole u Teksasu ponovo uvode batine za nevaljale učenike

Tri škole u američkoj državi Teksas usaglasile su se da ponovo uvedu udaranje drvenom šibom kao oblik kažnjavanja lošeg ponašanja učenika.
Osoblje ovih škola u kojima se vaspitaju učenici od četiri do 18 godina moći će da udari šibom nevaljale učenike, prenosi "Independent". Učenici će dobiti jedan udarac za svaki prekršaj, kao što su nepoštovanje školskih pravila ili neposlušnost prema nastavnicima.
 
Prilikom upisivanja deteta u školu, roditelji će biti pitani da li su saglasni s tim da se njihovo dete fizički kažnjava i samo deca onih roditelja koji pristanu će moći ovako da budu vaspitana.
 
Zaposleni u jednoj od ovih škola Endru Amaro je rekao kako se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja dece uzrasta od četiri do 12 godina, nego stavljanje u pritvor i, kako je naglasio, veruje u ovakav način rada koji se primenjivao i dok je on išao u školu.
 
Samo vaspitači i direktor škole će moći da šibaju učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mere.
  • ZdravkoNS

    25.07.2017 13:58
    Kako ne voleti Teksas...
    Srbija u sred Amerike, samo je njima tamo dozvoljeno da rade kako žele,misle i hoće, ima nekog razuma tamo i uređenog sistema, dok se mi ovde pravimo veći englezi od engleza posle toliko godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.