Fejsbuk ukinuo profile učesnika rasističkog skupa

Društvena mreža Fejsbuk ukinula je naloge učesnicima skupa ekstremnih desničara u američkoj državi Virdžiniji, na kojem su poginule tri osobe, a više njih je ranjeno.
Desničari, među kojima su bili predstavnici grupa bliskih rasističkoj organizaciji Kju kluks klan (KKK) i neonacistima, okupili su se nedavno u znak protesta zbog uklanjanja spomenika generalu Robertu Liju u gradskom parku Šarlotsvila.
 
Portparol Fejsbuka Ruhika Budradža izjavila je da je uklonjen Fejsbuk profil voditelja radijske emisije "Radikalna agenda" (Radical Agenda) Kristofera Kantvela (Christopher Cantwell) i njegove podstranice.
 
Njegova emisija, u kojoj se mogu čuti rasistički stavovi i stavovi protiv imigranata, inače je bila emitovana i na Fejsbuku, a on je vodi iz svoje kuće u Hempširu.
 
Fejsbuk je takođe ukinuo i najmanje osam stranica koje su povezane sa nacionalističkim pokretom koje su prema stavu kompanije bile suprotne njenoj politici o govoru mržnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin