Inicijativa da se trudnice ubuduće zovu trudni ljudi

Velika Britanija je u Ujedinjenim nacijama pokrenula inicijativu za izmenu međunarodnih dokumenata o ljudskim pravima, prema kojima bi se trudnice nazivale "trudnim ljudima".
Inicijativa da se trudnice ubuduće zovu trudni ljudi
Foto: Pixabay
Kako piše britanski "Dejli mejl", razlog pokretanja inicijative je "zaštita prava transrodnih osoba koje su zadržale sposobnost rađanja". Kako bi se to učinilo, potrebno je promeniti Deklaraciju o ljudskim pravima. 
 
Prema zagovornicima inicijative, tek onda se može zaštititi trudnoća kod žena koje su i nakon promene pola, kao muškarci, zadržale mogućnost rađanja. U Velikoj Britaniji su do danas zabeležena dva slučaja takvih trudnoća.
 
Reč je o pravima trudnica koje, na primer, ne mogu biti podvrgnute smrtnoj kazni. Međutim, feministkinje su negativno reagovale na ovu inicijativu, jer je ovo, po njihovom mišljenju, još jedan pokušaj da se pojam "žena" ne koristi u dokumentima.
 
Ranije su se pojavile informacije da britanska Agencija za statistiku planira da u upitnicima ne budu obavezni odgovori na pitanje o polu.
  • :/

    25.10.2017 07:38
    -
    AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Volim kada mi jutro pocne smehom! :D
    Jedva cekam da mi supruga zatrduni da je za*ebavam. :D
  • Trudnica

    25.10.2017 00:23
    Budalaštine
  • George Orwell

    24.10.2017 22:41
    1984.
    Malo sam poranio, a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin